Danskerne må snart vinke farvel til garanti for positive afkast på pensionsopsparingen, nu gives der garanti for maks minus 0.5 %..sikke en god forretning!

15. oktober 2020: Danskerne må snart vinke farvel til garanti for positive afkast på pensionsopsparingen, nu gives der garanti for maks minus 0.5 %..sikke en god forretning!

Måske på tide at tænke nye investeringer ind i sin portefølje ???..

Finanstilsynet vil sætte en stopper for, at pensionsselskaber lover kunder positive afkast. Dermed er der udsigt til, at den tidligere populære opsparingsform med afkastgaranti vil forsvinde.

For første gang nogensinde lægges der op til, at pensionskunders afkastgarantier bliver negative.

Landets banker har indført negative renter, så kunder skal betale for at have opsparingen stående. Næste skridt bliver sandsynligvis, at pensionsselskabers løfte til deres kunder om en garanteret minimumsforrentning af pensionsopsparingen også bliver negativ.

Det betyder, at for hver gang en kunde sparer 100 kr. op, garanterer pensionsselskabet, at opsparingen maksimalt skrumper til 99,50 kr. i løbet af et år.»Det er de garanterede pensionsordningers endeligt,« siger Steen Michael Erichsen, adm. direktør i pensionsselskabet Velliv. læs mere

Kilde. Finans.dk